Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό καλοκαίρινο φαγάκι – ιμάμ μπαιλντί
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο και 200 γρ Μελιτζάνες
5 – 6 Ντομάτες
6 Κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
2 φυλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μελιτζάνες κόβω στην άκρη το κοτσάνι και βγαζουμε λίγο τη φλούδα σε λωρίδες .
Κάνουμε μια σχισμή τις βάζω σε λεκάνη με νερό και αλάτι και τις αφήνουμε μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.
Τις βγάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζω ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζω και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια με το λάδι να μαραθουν και να γυαλίσουν , ρίχνουμε το σκόρδο, το μπαχάρι και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, τη Δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά.
Μόλις το κατέβασα εριξα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Με δυο πιρούνια άνοιξουμε τις μελιτζάνες και τις γέμισα με τα κρεμμυδάκια ,η γέμιση που περίσσεψε την έβαλα ανάμεσα, επάνω εβαλα λεπτό κομμένες φετούλες ντομάτας και έψησα στους 230 βαθμούς μέχρι να μελώσει .
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.