Συνταγές
Θαυμάσιο κέικ βανίλια σοκολάτα, με υπέροχη παρουσίαση.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Anna Lampropouloy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ :
500γρ.αλευρι απ κοσκινισμενο 400γρ.ζαχαρη μια πρέζα αλάτι 250γρ.βουτυρο μαλακό μια βανίλια 250γρ.γαλα σ. θ. δ. 4 αυγά των 50γρ.το κάθε ένα 2κ.σ. κακάο σκόνη. Σοκολάτα λιωμένη για την επικάλυψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη τόσο που να γίνει σαν κρέμα. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά την βανίλια και στην συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι και γάλα.
Τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν αυτά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολακι έχουμε το κακάο και ρίχνουμε 1-2κ.σ.γαλα να διαλυθεί. Βάζουμε 3-4κ.σ.απο το μείγμα του κέικ και τα ενσωματωνουμε.
Αδειάζουμε τα 3/4του λευκού κέικ στην αλευροβουτυρωμενη φόρμα προσθέτουμε το σοκολατενιο μείγμα κάνουμε με ένα ξυλάκι γραμμούλες και αδειάζουμε το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
Το ψήνουμε στους 170C οσο χρειάζεται για να βγει στεγνό το μαχαίρι που κάνουμε δοκιμή.
Το αφήνουμε να χλιαρινη και Λιώνουμε λίγη κουβερτούρα με 2κ.σ.γαλα σέ μπεν-μαρι. Και το ρίχνουμε πάνω από το κέικ
Νόστιμη συνταγή από “Anna Lampropouloy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Οι συνταγές όλο νοστιμιά συνεχίζονται..
Δες ακόμη μία για σούπερ αφράτο κέικ βανίλια με μαχλέπι
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Σαβουιδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι υπέροχο πεντανόστιμο και έχει ιδιαίτερο άρωμα που σου αφήνει μια επίγευση από Πάσχα με το μαχλεπι και το αγελαδινό βούτυρο.
Πραγματικά τούμπανο!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο βούτυρο αγελάδος 250γρ.
2+1/2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
500γρ αλεύρι up (ή γοχ με 3,5 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ όπως έκανα εγώ που είχα ξεμείνει από φαρίνα)
1 βανίλια
1/2 κουτ.γλυκού μαχλέπι σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατύνει και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα αυγά ένα ένα, το γιαούρτι, και τέλος το αλεύρι και τα αρωματικά.
Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμενη σε φούρνο προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς, αντιστάσεις, 45- 50 λεπτά.
Αν χρησιμοποιήσουμε τις μακρόστενες φόρμες ο χρόνος μειώνεται στα 35-40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Σαβουιδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.