Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό – φτιάξαμε γαλακτομπούρεκο, ότι πρέπει, για την περίσταση!!
Η Συνταγή είναι από Γιασιμω Γιουρελη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
ένα πακέτο κρο’υστα των 500γραμμαριων για την κρέμα ένα λίτρο γάλα λίγο βούτυρο ένα μισή φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και την ίδια ποσότητα σιμιγδάλι ψιλό 2 βανίλιας άρωμα 6 αυγά .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί βαζουμε τα μισά φύλλα βουτιρωμενα ρίχνω την κρέμα πάνω τοποθετουμε και τα άλλα φύλλα και τα ραντίζουμε με λίγο νερό.
Για το σιρόπι ένα μισή φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και δύο νερό ένα ξύλο κανέλας και το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά.
Ψηνουμε το γλυκό στο φούρνο περίπου μία ώρα και μόλις το βγάλουμε το περιχυνουμε με το κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Γιασιμω Γιουρελη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ήρθε η ώρα να φτιάξατε, γευστικό και λαχταριστό γαλακτομπούρεκο
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Zormba – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1350 γραμμ γάλα φρεσκο
1 φλυτζανι σιμιγδάλι ψιλο
1/2 φλυτζ ζαχαρι
5 αυγα
4 βαννιλιες
Ξυσμα λεμονιου
1πακετο λουρπακ
1 πακέτο φύλλο κρουστας
Για το σιροπι
4 φλυνζ ζαχαρι
2και 1/4 νερο
2 κουταλ λεμονι
1 ξύλο καννελα
Μισό φλυνζ του καφέ κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα το σιδγαλι την ζαχαρι τους κρόκους την βαννιλιααι 3 κουταλιές βούτυρο να βράσουν μόλις πυξουν λίγο κτυπά με τα ασπραδια μαρέγκα
Αφού έχει η κρέμα κρυώσει λίγο για να μην κόψουν τα σπραδια τα ενώνουμε
Στρώνουμε τα φυλλα 7 κάτω ανάμεσα αλείφουμε με το βούτυρο
Ρίχνουμε την κρέμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα χαράζουμε και ραντίζουμε με λίγο νερο το ψήνουμε για 1 ώρα αέρα με κατω στους 170
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτα και το σιρόπιαζουμε και τα 2 ζεστα
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Zormba – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.