Συνταγές
Η απόλυτη επιτυχία – πίτα με πολύ ώραιο τραγανό φύλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marika Thano – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 kg αλεύρι και 4 κουταλιές αλεύρι κίτρινο 4 κουταλιές λάδι 4 κουταλιές ξίδι 1 κουτάλι αλάτι νερό όσο να γίνει μαλακια η ζύμη να μην Κολλάει στα χέρια να ξεκουραστεί μισή ώρα ανοιγω τα φυλλα με αλεύρι
η γεμίση
1kg σπανάκι 2 ματσάκια σέσκουλα 1 άνηθο πιπέρι 1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο 3 πράσα 3 αυγά μισό τυρί 5 γρ βούτυρο μισό κρεμμύδι ξερό μικρη κρεμα γαλακτοσ λάιτ και 3 κουταλιές τραχανά ξινό λάδι
για φυλλα
Πάντα σε τηγάνι με λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 λεπτα τα πράσα 2 λεπτα το φρέσκο κρεμμύδι 1 λεπτο και τα αΛλά λαχανικά τα κόβω μικρά με λίγο αλάτι με τα χέρια να βγάλουν τα υγρά
Η Συνταγή είναι από Marika Thano – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα συνταγή για χορτόπιτα εύκολη. Χωρίς να ανοίγεις φύλλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη πίτα μας θέλουμε χόρτα που βάζουμε στη σπανακόπιτα.. (σπανάκι, σέσκουλα, άνηθο, πράσο, χλωρά κρεμμυδάκια, μύρωνα.)
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα μας ρίχνουμε μέσα λίγο καλαμποκάλευρο(2κ.σ.)1 γιαούρτι παραδοσιακό, 2 αυγά, λαδί και τυρί φέτα όσο θέλουμε.
Για το χυλό:
2κλυπες τσαγιού αλεύρι καλαμποκιού
2κουπες αλεύρι γ. Ο. Χ.
4 κ. Σ. Λαδί
2 αυγά
Λίγο μπέικιν…
Νερό χλιαρό μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ρίχνουμε τα 2/3 του χυλού στο ταψί και το στρώνουμε καλά με βρεγμένο χέρι. Πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο και ρίχνουμε τα χόρτα.
Από πάνω ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό αφού τον αραιώσουμε με λίγο νερό. Πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκιά.
Λαδάκι και στο φούρνο.
Ψήνουμε σε 200 β. Περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”