Συνταγές
Έγινε ένα φαγητό απερίγραπτο πεντανόστιμο με ζυγούρι και φασόλια
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1,5 κιλό ζυγούρι (μεγάλο πρόβατο)
1/2 κιλό φασόλια
5-6 κολοκυθάκια
1 μέτρια πατάτα
3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό σε φετάκια
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε και ξαφρίζουμε το κρέας για 10 λεπτά περίπου… Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει…
Βάζουμε στη χύτρα το κρεμμύδι το ελαιόλαδο και το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί….
Κατόπιν ρίχνουμε αλάτι πιπέρι τις ντομάτες και ανακατεύω δυο-τρεις φορές….
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 30 με 35 λεπτά από την ώρα βρασμού…
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη χύτρα προσθέτω τα κολοκυθάκια την πατάτα τα φασολάκια και τη σάλτσα ντομάτας με λίγο νεράκι…
Ανακατεύουμε το φαγητό μου και κλείνω τη χύτρα…
Από την ώρα που ανέβει η βαλβίδα βράζω για 5 λεπτά και στη συνέχεια κλείνουμε τη θερμοκρασία…
Αφήνουμε το φαγητό πάνω στην εστία μέχρι να πέσει η βαλβίδα από μόνη της
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.