Συνταγές
Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα στην φόρμα σιλικόνης
Η Συνταγή είναι από κ. Ματίνα Βαγγέλη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά:
1 συσκευασια σφολιάτα [δύο φύλλα] ,
τρία αυγά,
1 μικρή κρέμα γάλακτος,
1 ποτήρι γάλα,
250 γρ.τριμμενο ρεγκατο,
200 γρ.τυρι φέτα,
250 γρ.παριζακι κομμένο σε κομματάκια,
4 φέτες τυρί γκούντα,
μια χούφτα σιμιγδάλι ψιλό,
λίγο αλάτι,
μαύρο πιπέρι,
λάδι και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδωνουμε ελαφρά την φόρμα και ρίχνουμε σουσάμι. Τοποθετούμε προσεκτικά το πρώτο φύλλο της σφολιάτας,και στο κέντρο ανοίγουμε μια τρύπα
Από το δεύτερο φύλλο κόβουμε μια λουρίδα και την κολλάμε σιγά σιγά στο κέντρο της φόρμας! Οποίο σημείο δεν φτάνει μέχρι έξω βάζουμε ένα κομματάκι και ενώνουμε καλά
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε,την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, γάλα,τα τυριά,το παριζάκι,το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα! Κόβουμε λουρίδες και ενώνουμε σιγά σιγά με τα πλαϊνά και στην έξω και στην μέσα πλευρά
Αλείφουμε με λίγο λάδι και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι! Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 200°C ανάλογα τον φούρνο
Στα κομματάκια της σφολιάτας που περίσσεψαν βάλαμε γαλοπούλα και γκούντα και ψησαμε μέχρι να ροδισουν
Η Συνταγή είναι από κ. Ματίνα Βαγγέλη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.