Συνταγές
Γλυκάκι γρήγορο και νόστιμο που αρέσει στα παιδάκια – εύκολο μιλφέιγ με κρακεράκια και κρέμα στιγμής
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακετάκια κρακερακια
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
600 ml γάλα
1 κουτι ζαχαρουχο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιες ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη μια βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε .
Βάζουμε το γάλα κρύο με τη κρέμα στιγμής σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πήξουν ,προσθέτουμε και το ζαχαρουχο με την βανίλια .
Ρίχνουμε μέσα στη κρέμα τη σαντιγί και ανακατεύουμε .
Βαζουμε μια στρώση κρακερακια στο ταψί και ρίχνουμε την μισή κρέμα ,επάνω άλλη μια στρώση κρακερακια και την υπόλοιπη κρέμα ,την στρώνουμε τρίβουμε μερικά κρακερακια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μπισκοτοζελέ με φραουλίτσες.
Η Συνταγή είναι της κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Εύκολο ,δροσιστικό κι απολαυστικό.
Υλικά
2 πακετα μπισκοτα πτι-μπερ
2 φάκελα κρέμα στιγμής βανίλια
2 κουτιά ζελέ φράουλα
1 ποτήρι γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο. Μετά φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί.
Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα πτι-μπερ (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ δυο στρώσεις απο τα μπισκότα. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.Σ αυτο το σημείο βάζω τις φράουλες πανω στην κρέμα με λίγο ζελε.
Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.
Η Συνταγή είναι της κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.