Συνταγές
ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-6 έως 8 φύλλα κρούστας (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού)
-300γρ μιξ τυριών
-5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
για τον χυλό
-1κτσ. αλεύρι
-1κτγ. μπέικιν πάουτερ
-220ml γάλα ή 1 κούπα γεμάτη
-50ml ηλιέλαιο ή 1/3 της κούπας
-2 αυγά
-αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή μας, παίρνοντας μία μακρόστενη λαμαρίνα ψησίματος. Απλώνουμε κατόπιν στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας με τον ίδιο τρόπο, τα βρέχουμε λίγο με ένα πινέλο και το ηλιέλαιο και στη συνέχεια θα πασπαλίσουμε σε όλη την επιφάνεια των φύλλων κρούστας το μίγμα των τριμμένων τυριών το οποίο μπορεί να είναι της αρεσκείας σας.
Συνεχίζουμε απλώνοντας στα φύλλα λίγες ψιλοκομμένες φέτες από την καπνιστή γαλοπούλα.
Το επόμενο βήμα είναι να μαζέψουμε τα φύλλα με τα χέρια μας και δημιουργούμε έτσι τις πίτες, τις οποίες βάζουμε στη λαμαρίνα.
Συνεχίζουμε, και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τις πίτες μας με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Εάν έχουν μείνει υλικά ακόμη, θα τα απλώσουμε επάνω από τις πίτες στη λαμαρίνα.
Θα συνεχίσουμε τη συνταγή, φτιάχνοντας τον χυλό.
Για να γίνει αυτό, θα ρίξουμε σε ένα μπωλ τα 2 αυγά, το γάλα, και χτυπάμε καλά με τον αναδευτήρα. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το λάδι που έχει απομείνει, το αλεύρι, το baking powder, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε καλά.
Οταν ο χυλός μετά το ανακάτεμα θα είναι έτοιμος, θα τον αδειάσουμε σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ επάνω από τις πίτες. Κατόπιν, θα αφήσουμε για λίγο τις πίτες να απορροφήσουν τα υλικά, πριν βάλουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο. Συνήθως απαιτούνται περίπου 10 λεπτά για να απορροφηθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε τις πίτες να ψηθούν. Ο χρόνος ψησίματςο θα είναι τουλάχιστον 25 έως 30 λεπτά.
Μετά και το ψήσιμο, η πίτα μας είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: