Συνταγές
Εξαιρετική κρέμα μπουγάτσα – πολύ γευστική και ανάλαφρη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
6 κσ.corn flour
3 κσ. αλεύρι
9-10 κσ. ζάχαρη
1 εβαπορέ, 2 ποτ νερό, 5 ποτ γάλα ή 9 ποτ. γάλα
1 βανίλια
3 κρόκους αυγών
λίγο ανθόνερο
1 κσ. βούτυρο
1 φρέσκα κρέμα 200ml
10 φύλλα κρούστα που τα έχουμε βάλει στο φούρνο να πάρουν χρυσάφι χρώμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τα σπάζουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε φύλλα λίγη άχνη και κανέλα, κρέμα, πάλι φύλλα, κανέλα και άχνη, κρέμα, φύλλα λίγο ανθόνερο, ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Εύκολη και γευστική «ψευτό» μπουγάτσα
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Perrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο βηριτού
250 γρ βούτυρο
1 κουτί γαλά ζαχαρούχο
2 ποτήρια νερό
Άχνη – Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Λιώνουμε το βούτυρο
Βουτυρώνουμε ένα – ένα τα φύλλα και τα βάζουμε σουρωμένα στο βουτυρωμένο ταψί .
Όσο βούτυρο μείνει το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα . Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκινίσουν .
Ήδη έχουμε διαλύσει το γάλα με τα 2 ποτήρια νερό .
Μόλις είναι έτοιμα τα φύλλα ρίχνουμε το γάλα με μια κουτάλα της σούπας , προσέχουμε να πάει παντού .
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20´ λεπτά
Πασπαλίζουμε με τη άχνη ζάχαρη και κανέλα .
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Perrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.