Συνταγές
Από τα ωραιότερα γλυκάκια – εκμέκ κανταίφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ
ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γραμμάρια κανταιφι,250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το κανταΐφι στο ταψί, και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο λιωμένο χλιαρό το ανακατεύουμε καλά το στρώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει
ΣΙΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ :
750 γραμμάρια ζαχαρη,800 ML νερό, το χυμό και το ξύσμα. ενός φρέσκου λεμονιού
Εκτέλεση
Τα βράζουμε 12 λεπτά
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γαλα,1 φλυτζάνι τσαγιού ζαχαρη,4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,2 κουταλιές της σούπας αλευρι,4 κουταλιές της σούπας μαργαρινη,1 βανιλια,2 κροκούς αυγων,1 κούπα σαντιγί χτυπημένη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το κορν φλαουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει προηγουμένως σε λίγο από το ζεστό γάλα
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μαργαρίνη ,βανίλια, κρόκους.
Αφού κρυώσει την χτυπάμε στο μίξερ και προσθέτουμε μέσα την σαντιγί ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Παίρνουμε δυο μικρά τσέρκι τοποθετούμε μαία κανταΐφι, τα σιροπιάζουμε με προσοχή σιγά σιγά , τοποθετούμε κρέμα ,και πάνω σαντιγί και μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”