Συνταγές
Δοκιμάστε την πιο τέλεια τούρτα bounty, τριπλής απόλαυσης, με μπισκότο, κρέμα καρύδας και κρέμα σοκολάτας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 κ.σ γεμάτες κακάο άγλυκο
60 γρ βούτυρο λιωμένο
5 κ.σ γάλα
Για την κρέμα καρύδας
500 γρ μασκαρπονε (όχι φιλαδέλφια)
200 γρ ινδοκαρυδο
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας
500 γρ μασκαρπονε
2 κσ. γεμάτες Μερέντα
Για τη γκαναζ
200 γρ κουβερτουρα
125 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μουλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Τα γυρίζουμε σε ένα βαθυ μπολ και προσθέτουμε το κακάο.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατευουμε πολύ καλά.
Στρώνουμε σε ένα τσέρκι 26 εκ. με βάση το μίγμα και πατάμε καλά .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ίσα να αφρατέψει το μασκαρπονε με την άχνη και προσθέτουμε την καρύδα. ( μην βάλετε οποιοδήποτε άλλο κρέμα τυρί , το μασκαρπονε έχει πολύ πιο ήπια γεύση απ’ολα και ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή).
Ενσωματώνουμε καλά και απλώνουμε πάνω από τα τριμμένα μπισκότα.
Θα γίνει μια πηχτή κρέμα καρύδας.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα σοκολάτα.
Αφρατευουμε καλά με ένα σύρμα το υπόλοιπο μασκαρπονε και προσθέτουμε τη μερεντα.
Ενσωματώνουμε καλά και άπλωνουμε πάνω από την κρέμα καρύδας.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζουμε τη γκαναζ
Βάζουμε το γάλα να κάψει και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η γκαναζ.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και απλώνουμε πάνω στο γλυκό.
Βάζουμε πάλι στο ψυγείο για όλο το βράδυ(αν αντέξετε)
Διακοσμουμε με καρύδα η τριμμένο μπισκότο.
Καλή σας απόλαυση! Η πιο νόστιμη τούρτα bounty είναι ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”