Γλυκα
Όπως της μαμάς – δροσερό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές κρέμα και ζελέ
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φρυγανιές
2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια Γιωτης
2 φακελάκια ζελέ ανανά (η οτι προτιμάτε αρεσκείας σας)
Γάλα για τις κρέμες
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα ταψάκι η ταπερ, βάζουμε τις φρυγανιές μουλιασμενες με γάλα, τη μία δίπλα στην άλλη προσπαθώντας να μην αφήσουμε κενα μεταξύ τους.
Ετοιμάζουμε τις κρέμες (όπως αναγράφεται στην συσκευασία ).
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στις φρυγανιές και την απλώνουμε να πάει παντού, και να καλύψει τυχόν κενά μεταξύ των φρυγανιων.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ωρες, ως να “κολισουν” οι φρυγανιές με την κρέμα.
Οταν αυτό γίνει ετοιμάζουμε το ζελέ(όπως αναγράφεται στην συσκευασία επάνω ) αφήνουμε να κρυώσει, και ρίχνουμε πάνω στη κρέμα και αφήνουμε επίσης αρκετές ωρες στο ψυγείο για να πήξει ο ζελες…. και απολαμβάνουμε
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για ελαφρύ Γλυκό ψυγείου με βάση το γιαούρτι και τη μπανάνα
Η Συνταγή είναι από κ. Takis Gazis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
για τη βάση
450 γραμ.μπισκοτα ντι Μπερ θρυμματισμενα
250 γρ.βουτυρο λιωμένο.για την κρέμα
3 μπανάνες
400 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σουπας μέλι
μισή κούπα ζαχαρη καστανή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα στήνουμε την βάση πολτοποιουμε τις μπανάνες Ρίχνουμε το κονιάκ το μέλι τη ζάχαρη το γιαούρτι και αδειάζουμε επάνω στην μπισκοτάκια βάση.
Γαρνιρουμε με κεράσια η μαρμελάδα η σοκολάτα η ότι άλλο προτιμάτε.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4.5 ώρες μέχρι να κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Takis Gazis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”