Συνταγές
Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλας – ελαφρύ χωρίς ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 συσκευασία ζελέ με γεύση φράουλα χωρίς ζάχαρη – βάλαμε ζελέ με Στέβια
1 γιαούρτι στραγγιστό light
300 γραμ. βραστό νερό
300 γραμ. κρύο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο βραστό νερό, διαλύουμε το ζελέ, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κρύο νερό, και ανακατεύουμε.
Περιμένουμε να κατέβει, η θερμοκρασία του ζελέ.
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ζελέ, σε ένα μείγμα, ανακατεύοντας.
Μοιράζουμε σε ποτηράκια, και τα βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μετά απολαμβάνουμε!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για γρήγορο, εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου!!!!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Λενα Πασχου – “Συνταγές στα Λί Λά”.
ΥΛΙΚΑ
20 μπισκότα πτι-μπερ-1 lt γάλα-200γρ.ζάχαρη-40γρ.κορν-φλάουρ-1 βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα αυτά στο μπλέντερ & χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθούν και μετά τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν βράση
Ρίχνουμε τα 2/3 της κρέμας σε μπωλ.Βάζουμε 2κ.σ.κακάο+8κ.σ.γάλα τ ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα και τα ρίχνουμε στα 2/3 του μείγματος
Ανακατεύουμε καλά να γίνει σοκολατένιο
Με κορνέ βάζουμε σε μπωλ καφέ μείγμα, λευκό, καφέ και από πάνω ρίχνουμε τρούφα.Βαζουμε στο ψυγείο να παγώσουν
Κανονικά μπαίνουν σε τετράγωνα μπωλάκια αλλά δεν είχα και χρησιμοποίησα ποτήρια.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Λενα Πασχου – “Συνταγές στα Λί Λά”.