Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού σταφύλι …..τραγανό και γεμάτο μέχρι μέσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή για τραγανό γλυκό του κουταλιού σταφύλι! Ότι πρέπει για να εντυπωσιάσεις ευχάριστα τους καλεσμένους!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 κιλά σταφύλι σουλτανίνα
1400 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Χυμό από 2 μεγάλα ζουμερα λεμόνια
2 κλωναρακια αρμπαροριζα
150 γρ αμυγδαλόψυχα ασπρισμενη ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ρογες από το σταφύλι και τις στεγνωνουμε καλά με μια καθαρή πετσέτα.
Κάνουμε στρώσεις ζαχαρη – σταφυλι σε μια βαθιά κατσαρολα με παχύ πάτο.
Προσθέτουμε και το χυμό από τα λεμονια και αφήνουμε σκεπασμένα όλη νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους.
Η παραμονή τους μέσα στη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού θα τα βοηθήσει να γίνουν πιο τραγανά και να σφίξουν.
Την επόμενη το πρωι προσθέτουμε το νερό και την αρμπαροριζα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε το γλυκό μου μέχρι να δέσει.
Ξαφρίζουμε όπου χρειάζεται.
Ανακατεύουμε με πολύ προσοχή μόνο στην αρχή το γλυκό μου για να μην λιωσουμε τις ρογες.
Αφού έχει λιώσει η ζάχαρη και βράζει το γλυκό μονο ανακινουμε την κατσαρόλα.
Την αρμπαροριζα την αφαιρουμε 10 λεπτά μετά τον πρώτο βρασμό.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν θέλουμε.
Φυλάμε σε αποστειρωμένα καυτά βάζα το γλυκό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες κι άλλες συνταγές για γλυκό του κουταλιού σταφύλι