Συνταγές
Για σήμερα ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ – Θαυμάσιο φαγητό, τέλειο μαγειρεμένο με πλούσια υλικά, νοστιμότατο και λαχταριστό….
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Με δύο στρώσεις ΦΕΤΑΣ
8 μελιτζάνες τσακώνικες
4 μεγάλα κρεμμύδια
60 γρ ελαιόλαδο
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
500 γρ φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα….Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες…
Μ’ένα μαχαίρι χαράζουμε σε χιαστί κάθε μελιτζάνα, τη Λαδωνουμε λίγο , + λίγο αλατάκι και τη ψήνουμε περίπου για 40′
Για τη γέμιση
Σ’ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες μαζί με νερό και τ’ανακατευουμε μέχρι να μαλακώσουν, να φύγει ή σπιρτάδα τους…γίνεται πιο ελαφρύ ετσι το φαγητό…και όταν εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε το λάδι, τα σκόρδα κομμένα σε φέτες, τις τριμμενες ντομάτες το μαϊντανό λίγο αλατακι και πιπέρι.
Αφού πάρει λίγες βράσεις ..γεμίζουμε τις λίγο ψημμενες μελιτζάνες μας…αφού πρώτα έχουμε βάλει τριμμενη φέτα…τη γεμιση και από πάνω παλι τριμμενη φετα!!
Έτσι είναι πιο πλούσιο σε φέτα …και σε ΝΟΣΤΙΜΙΑ
Ψήνουμε στους 200° για 30′ περίπου
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε υπέροχες πίτσες με ωραία υλικά και γεύση!
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
700 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι κοφτό γλ αλάτι
2 με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
Μπέικον
Γαλοπούλα καπνιστή
Τυρί γκούντα και μοτσαρελα
Μανιτάρια
Πιπεριά πράσινη
Κέτσαπ καυτερή
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Πασπαλίζουμε τα ταψιά με ψιλό σιμιγδάλι ή στρώνουμε χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε λεπτό ζυμαράκι με τα χέρια .
Τρίβουμε ρίγανη στην κέτσαπ και απλώνουμε πάνω στο ζυμαράκι, βάζουμε λίγο τυρί γκούντα, την γαλοπούλα και το μπέικον κομμένα σε κομματάκια, τα μανιτάρια σε φετακια, τα τυριά, την πιπεριά και ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα πάνω και κάτω 25 με 30 λεπτά περίπου, αναλόγως τον φούρνο.
Στο στρογγυλό ταψί γύρω γύρω στο στεφάνι βαζουμε τυρί .
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.