Συνταγές
Παλιά κλασική συνταγή χωρίς παρεμβάσεις για γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς
Η συνταγή είναι από Tania Plougari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά, 250 γρ. βούτυρο αυτό στο βάζο.
4 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες, 3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος και 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό ααα, να μην ξεχάσω και μια βανίλια.
Στρώνουμε την λαδόκολλα στο ταψάκι μας και αρχίζουμε να απλώνουμε τα φύλλα μας τρία από κάτω, μετά την γέμιση την στρώνουμε καλά καλά, τρία φύλλα από πάνω, λαδώνουμε και είναι έτοιμη για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς αφού την χαράξουμε σε κομμάτια, μόλις ψηθεί βγάζουμε σιρόπια, ζούμε και είναι έτοιμη για μάσα.
Αντε ορμήξτε τώρα με τα πιρουνάκια σας.
Για το σιρόπι 3 ποτήρια νερό, 3 ζάχαρη και μια φλούδα από λεμόνι.
Η συνταγή είναι από Tania Plougari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Τέλειο τραγανό γαλακτομπούρεκο φλογέρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Βαρδάρη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό φύλλα κρούστας
-1 βιτάμ
-4 κούπες γάλα
-3 αυγά και 2 κρόκους
-1/2 κούπα ζάχαρη
-1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
-2 βανίλιες
ΣΙΡΟΠΙ
-3 κούπες ζαχαρη
-2 κούπες νερό
-2 κτγ. χυμό λεμονιού
-3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα, το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε λίγο βούτυρο, σιμιγδάλι, αυγά, ζάχαρη και τις βανίλιες.
Τα χτυπάμε και βάζουμε μέσα στο μείγμα μας σιγά- σιγά το γάλα, αφού ανακατέβουμε τα προσθέτουμε στη φωτιά ξανά ως που να γίνει μια ωραία κρέμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε να κρυώσει για να μην πετσιάσει.
Λιώνουμε το βούτυρο ανοίγουμε ένα-ένα το φύλλο, αλείφουμε με πινέλο και κάνουμε φλογέρες.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και μετά χαμηλώνουμε στους 160 για άλλα 35 λεπτά.
Αφού κρυώσουν ρίχνουμε το καφτό σιρόπι σιγά -σιγά με μία κουτάλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Βαρδάρη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”