Συνταγές
Κυριακή χωρίς γλυκό γίνεται??? Όχι δεν γίνεται.. Η καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκο
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
-1/2 κιλό φύλλο κρούστας
-200 γρ. βούτυρο
ΚΡΕΜΑ
-1 μισή λίτρο γάλα
-250 γρ. ζάχαρη
-μισή φλούδα λεμονιού
-150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-2 αυγά
-2 βανίλιες
-40 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα εκτός σιμιγδάλι και βούτυρο, ανακατώνουμε πολύ καλά να ζεσταθεί καλά το μίγμα, μετά ρίχνω το σιμιγδάλι, όταν κοντεύει να βράσει, κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνω το βούτυρο.
ΣΙΡΟΠΙ
-800 γρ. ζάχαρη
-450 ml. νερό
-μισό λεμόνι
-1 βανίλια
Ψήσιμο 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου να ροδίσει πολύ καλά στην τελευταία σχάρα.
Σιρόπι κρύο
Γλυκό ζεστό όπως θα βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε νηστίσιμο τεμπέλικο γλυκό με φύλλα και ινδοκάρυδο.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας, (500 γρ.)
- 3 μικρά φακελλάκια ινδοκάρυδο ή 1 μεγάλο
- 250 γρ. μαργαρίνη πλάκα λιωμένη
Σιρόπι
- 2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Το κάθε φύλλο το αλλείφω με μαργαρίνη και ινδοκάρυδο και αφού βάλλω 4 φύλλα τα τυλίγω σε ρολό έτσι ώστε το γίνει μακρύ. Συνεχίζω και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τα ρολά τα κόβω σε πάχος 2 δάκτυλων και τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο, (όπως το σαραγλί).
- Τα ψήνω σε ταψί αντικολλητικό μεχρί να πάρουν χρώμα, (γρήγορα παίρνουν) 15 περίπου λεπτά.
- Όταν βγούν από τον φούρνο ρίχνω το σιρόπι αφού εχουν κρυώσει λίγο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με παγωτό δίπλα είναι υπέροχο
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : cookpad.com