Συνταγές
Μαλακές και αφράτες μπουκίτσες με βούτυρο και καρότο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μας αρέσει πολύ αυτή η ιδέα. Πρέπει να δοκιμάσεις τις βουτυρένιες μπουκίτσες με καρότο.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Ninik Becker
Υλικά
2 & 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κούπα ζεστό γάλα (μία κούπα είναι περίπου 250 γρ.)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου και ακόμα ένα για να αλείψουμε πριν το ψήσιμο τα ρολά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για διαμόρφωση (μία κούπα είναι περίπου 125 γρ.)
1/2 κούπα ψιλοκομμένο καρότο
φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε ποσότητα ανάλογα με τις απαιτήσεις σας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε 12 μικρούς κύβους
τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα στην κορυφή των ρολό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας ρίχνοντας σε ένα μπώλ την μαγιά και την κούπα με το ζεστό γάλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, το 1 αυγό που θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και θα τα ανακατέψουμε με ένα μεγάλο κουτάλι για λίγο.
Κατόπιν, θα αδειάσουμε στο μπωλ τις 3 κούπες με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, επίσης μισή κούπα με τριμμένο καρότο και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε ποσότητα ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Συνεχίζουμε προσθέτοντας μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και μιάμισυ κουταλιά του γλυκού αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά όλα αυτά τα υλικά στο μπωλ είτε με ένα μεγάλο κουτάλι είτε με το μίξερ έως ότου να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους και να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Συνήθως απαιτούνται 5 λεπτά με τα χέρια ή 3 λεπτά με το μίξερ και έχουμε έτοιμη τη ζύμη που θα χρειαστούμε για τα ρολό μας.
Αφού καλύψουμε το μπωλ με μεμβράνη μαγειρικής θα το αφήσουμε για περίπου 60 έως 90 λεπτά σε ένα σημείο, κατά προτίμηση ηλιόλουστο.
Στο χρονικό διάστημα που έχουμε αφήσει το μπωλ καλυμένο, παίρνουμε ένα κομμάτι βούτυρο περίπου 100 γρ. κρύο και το κόβουμε κάθετα και οριζόντια ώστε να έχουμε 12 μικρούς κύβους βούτυρου.
Αφού περάσει ο χρόνος των 60 έως 90 λεπτών και διαπιστώσουμε ότι η ζύμη στο μπωλ έχει φουσκώσει, θα βγάλουμε τη μεμβράνη, και με τη μαρίζ θα ανακατέψουμε για λίγο ακόμα τη ζύμη ώστε να μαλακώσει.
Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι σε ένα τραπέζι, αδειάζουμε τη ζύμη, και την ζυμώνουμε με απλές ελαφρές κινήσεις πασπαλίζοντας την με λίγο αλεύρι.
Οταν θα είναι έτοιμη, θα την διαμορφώσουμε σε σχήμα μπάλας, κατόπιν θα την πιέσουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να πάρει πιό επίπεδη μορφή και με μία σπάτουλα θα την χωρίσουμε σε 12 ίσα μέρη τα οποία θα τα κάνουμε μπαλίτσες.
Παίρνουμε τώρα τις μπαλίτσες αυτές της ζύμης και αφού τις πιέσουμε με το χέρι μας για να ισιώσουν, βάζουμε επάνω τους από ένα κομματάκι από το βούτυρο που τεμαχίσαμε, γυρίζουμε τη ζύμη κλείνοντας το βούτυρο μέσα σε αυτή και δημιουργούμε με αυτό τον τρόπο 12 μπαλίτσες ζύμης που ουσιαστικά είναι τα ρολό μας.
Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε χαρτί μαγειρικής και κατόπιν τα ρολό. Καλό είναι η πλευρά την οποία κλείσαμε με τη ζύμη να μην είναι στο κάτω μέρος της λαμαρίνας αλλά στο επάνω.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο για περίπου 10 έως 15 λεπτά και σε αυτό το διάστημα καλύπτουμε τη λαμαρίνα με μία πετσέτα κουζίνας περιμένοντας.
Οταν περάσουν τα λεπτά αυτά στα οποία προεθερμαίνεται ο φούρνος θα αλείψουμε με αυγό και ένα πινέλο το επάνω μέρος των ρολό, και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Κατόπιν τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 25 έως 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Δες αναλυτικά όλα τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι για να δεις κιάλλες νόστιμες συνταγές για “μπουκίτσες με βούτυρο και καρότο”.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Ninik Becker