Συνταγές
Αφράτη λευκή τούρτα με φράουλες – γλυκό που λατρεύουν όλοι
Η Συνταγή είναι από Aleka Tri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παντεσπάνι
Υλικά
110 γραμμαρια άχνη ζάχαρη 30 μλ ηλιέλαιο 55 μλ γάλα φρέσκο πλήρες 4 αυγά 2 βανιλινες 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, μόλις αρχίσει και σχηματίζει κορυφές ρίχνουμε την άχνη ζαχαρη και χτυπάμε μέχρι να στέκεται μετά ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν τις βανιλινες το αλάτι σιγά σιγά το ηλιέλαιο
μετά το γάλα σιγά σιγά και αυτό τα χτυπάμε όλα μαζί καλά κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι
ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα. Σε ένα ταψί 22 εκατοστα βάζουμε λίγο βούτυρο λαδόκολλα τη βουτυρώνουμε λιγάκι και αυτή ρίχνουμε το μείγμα το ανακατεύουμε απαλά με ένα καλαμάκι
πατάμε λίγο το ταψί να φύγει ο αέρας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 με 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο
το αφήνουμε 5 λεπτά και το βγάζουμε από το ταψί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε μια σχάρα.
Σιροπι Υλικά
1 φλυτζανι μαρμελάδα φράουλα 4 κουταλιες της σούπας κονιάκ Εκτέλεση βάζουμε τη μερμαλαδα με το κονιάκ να βράσουν 2 με 3 λεπτά σιρόπιαζουμε με χλιαρό σιρόπι.
Κρέμα Υλικά
1 κρέμα γάλακτος 35 τα εκατό λιπαρά 200 μλ κρύα 1 φάκελο γιωτης μιλφειγ 600 μλ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τη Κρεμα μιλφειγ με το γάλα έχουμε χτυπήσει τη κρέμα γάλακτος σε σαντυγι
χτυπάμε μαζί τα δύο μείγματα με το μίξερ λίγο να ενωθούν.
Επικάλυψη Υλικά
1 φάκελο σκόνη γκαρνυ γιωτης 200 μλ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε με το γάλα τη γκαρνυ όπως γράφει στη συσκευασία.
Συναρμολογηση
Έχουμε κόψει το παντεσπάνι στη μέση αφού έχει κρυώσει τελείως βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στη πιατέλα το σιρόπιαζουμε ρίχνουμε τη μισή κρέμα από πάνω βάζουμε φέτες φράουλας
μετά βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι σιρόπιαζουμε ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω βάζουμε τη γκαρνυ και γυρω γύρω καλύπτουμε με αυτή από πάνω για διακόσμηση βάζουμε φράουλες
Η Συνταγή είναι από Aleka Tri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.