Ορεκτικα
Αφράτη και μαλακιά πίτσα σε σχήμα Αστεριού..
ΥΛΙΚΑ : 550-580 γρ αλεύρι για ολες της χρήσεις 20 γρ ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 30 ml λάδι 1 φακελάκι 7 γρ ξερή μαγιά 150 ml γάλα 150 ml νερό 2 κουταλιές γιαούρτι Διάφορα τυριά της επιλογής σας και γαλοπούλα ή οτι άλλο της επιλογής σας . Λίγο γάλα για το τέλος Σουσάμι […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ :
550-580 γρ αλεύρι για ολες της χρήσεις
20 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
30 ml λάδι
1 φακελάκι 7 γρ ξερή μαγιά
150 ml γάλα
150 ml νερό
150 ml νερό
2 κουταλιές γιαούρτι
Διάφορα τυριά της επιλογής σας και γαλοπούλα ή οτι άλλο της επιλογής σας .
Λίγο γάλα για το τέλος
Λίγο γάλα για το τέλος
Σουσάμι
1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελειόλαδο για την λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
-
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας πρώτα σε ένα μπόλ .Ανακατέυουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευστή ή του πολυμίξερ το αλεύρι,τη ζάχαρη και την μαγιά, με μια σπάτουλα . Προσθέτουμε στην συνέχεια το αλάτι και το γάλα , ανακατεύουμε τη ζύμη με χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια ζυμώνουμε μια μαλακιά και απαλή υφή ζύμη
- Προσθέτουμε το βούτυρο, στη συνέχεια ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα πολύ μαλακιά , απαλή και λεία, ζυμώνουμε σε προγραμμα για 15 -20 λεπτά .Μια ακόμα χρήσιμη πληροφορία για όσους το ζύμωσουν στο χέρι καλό θα ήταν να ενεργοποιήσουν την μαγιά με το χλιαρό γάλα και δυο-τρείς κουταλίες σούπας αλεύρι σε ένα μπόλ για 20 λεπτά περίπου και μετά να προχωρίσουν στο ζύμωμα ..
- Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε εκεί την ζύμηκαι την σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη και μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε κα ξεκουραστεί και να διαπλασιαστεί ο όγκος της για 1 ώρα μέσα σε ζεστό περιβάλον
- Ανοίγουμe την ζύμη με τον πλάστη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε σχήμα κύκλου 40-45 εκατ και πάχος 0,50 με 1 εκατ,στην συνέχεια κόβουμε ακτινωτά την ζύμη όπως φαίνετε στις παραπάνω φωτογραφίες γεμίζουμε μετα υλικά της αρεσκείας μας και κλείνουμε την ζύμη με τα χερια μας . Προσοχή στο κλείσιμο μην σας ανοίξει όπως η δική μου .Την βρέχουμε με λίγο γάλα και την ψήνουμε σε καλά προθερμαζμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περιπου λεπτά
Περισσότερα στο : plathozymarakia