Συνταγές
Αρωματισμένο εκμέκ-κανταΐφι με κονιάκ και στολισμένο με γλυκά του κουταλιού και φυστίκι Αιγίνης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou -. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”
ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση:
450gr. κανταΐφι
1 ποτήρι καρύδια
Τα 2/3 μιας πλάκας βούτυρο
1/2κ.γ. κανέλα.
Για την κρέμα patisserie:
1lt γάλα
4 κρόκους αυγών
200gr ζάχαρη
2 βανίλιες
100gr κορν φλάουρ
και το 1/3 μιας πλάκας βούτυρο.
Για τη σαντιγί:
1 κρέμα γάλακτος (330ml)
1 morfat creamy (250gr)
10κ.σ. ζάχαρη άχνη (μπορείτε να βάλετε όση θέλετε, ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε τη σαντιγί)
30ml (περίπου 1 σφηνάκι) κονιάκ
Για το συρόπι:
500ml. νερό
500gr. ζάχαρη
2-3κ.σ. μέλι
30ml. (περίπου 1 σφηνάκι) κονιάκ
1 στικ κανέλας
2-3 φλούδες λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι.
Και για το στόλισμα:
φυστίκι Αιγίνης
και γλυκά του κουταλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί (40-30) ξάνουμε το μισό κανταΐφι ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε τα καρύδια, το άλλο μισό κανταΐφι και το υπόλοιπο βούτυρο.
ψήνουμε 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σιροπιάζουμε ζεστό κανταΐφι και χλιαρό σιρόπι.
Για την κρέμα patisserie…
ζεσταίνουμε το γάλα αφαιρώντας μία κούπα με την μισή ζάχαρη,
χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη ρίχνουμε την κούπα με το γάλα, το κόρν γλάουρ, τις βανίλιες και ανακατεύω. ρίχνουμε 2-3 κουτάλες από το ζεστό γάλα,για να ανεβάσουμε την θερμοκρασία.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα..αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο…την απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι.
Και από πάνω την χτυπημένη σαντιγί .
Στολίζουμε το εκμέκ κανταΐφι με γλυκά κουταλιού και τριμμένο φιστίκι αιγίνης.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou -. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”