Συνταγές
Γρήγορος και απολαυστικός κορμός με παντεσπάνι σοκολάτας , καβουρδισμένο αμύγδαλο και γλυκό κουταλιού πορτοκαλι – Απλά υπέροχος!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 μεγάλα αβγά
170 γρ ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
60 γρ κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
Για την κρέμα
300 γρ τυρί κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ ζάχαρη άχνη
5 ρολάκια γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι η νερατζι ψιλοκομμένο
60 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμενο
Κακάο άγλυκο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε σε μαρέγκα με μία πρέζα αλάτι τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία πολύ σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους.
Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε με μία μαρίζ το κοσκινισμένο κακάο.
Απλώνουμε το παντεσπάνι μου σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά .
Δεν παρά ψήνουμε το παντεσπάνι μου γιατί θα ξεραθεί και δεν θα είναι ελαστικό έτσι ώστε να μπορεί να τυλιχθεί χωρίς να σπάσει.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πέντε λεπτά να σταθεί αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μία καθαρή πετσέτα και αφαιρουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά τη λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα.
Σε κάθαρο κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη με το τυρί κρέμα να χτυπηθούν και να αφρατέψουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία πηχτή κρέμα τυριού.
Απλώνουμε στο παντεσπάνι τα 2/3 της κρέμας.
Πασπαλιζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι νεράτζι.
Τυλίγουμε τον κορμό μου και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με κακάο και στολίζουμε .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”