Συνταγές
Απίθανο γλυκό εκμέκ κανταΐφι – Ένα από τα κορυφαία γλυκά που υπάρχουν.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γρ. Κανταΐφι.
250 γρ. Βιτάμ σοφτ λιωμένο.
Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη .
1 βανίλια .
Λίγες σταγόνες λεμόνι.
Για την κρέμα.
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη.
3 κρόκους αυγών
5 κουταλιές της σούπας Κον φλάουρ.
125 γρ. Βιτάμ.
2 βανίλιες.
Για τη σαντιγί
1 φυτική 500 γρ.
1 ζαχαρούχο.
Εκτέλεση.
Άνοιγουμε πολύ καλά το κανταΐφι και το άπλωνουμε στο ταψί της κουζίνας το ραντισα με το λιωμένο Βιτάμ το ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση μέχρι να ροδίσει περίπου 30 λεπτά.
Ετοίμαζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Όταν κρύωσε το κανταΐφι πολύ καλά ριχνουμε το σιρόπι καυτό. Το άφηνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Κρέμα.
Σε ένα μπολ βαζουμε το μισό λίτρο γάλα τη ζάχαρη το Κον φλάουρ και τους κρόκους αυγών και ανακάτευουμε πολύ καλά με το σιρμα χειρός. Στην κατσαρόλα βαζουμε το υπόλοιπο γάλα με το που άρχισε να βράζει έριξα το μείγμα από το μπωλ ανακατεύοντας συνεχώς με το επειξε η κρέμα τράβαμε από τη φωτιά και πρόσθετουμε το Βιτάμ με τις βανίλιες.
Άπλωνουμε πάνω από το κανταΐφι την κρέμα. χτύπαμε τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί άπλωνουμε πάνω από την κρέμα. Πασπαλιζουμε με φυστίκι αιγινης και γαρνίριζουμε με γλυκό σύκο .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”