Συνταγές
Ένα γλυκό όλο άρωμα και γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κ νεραντζακια( απο τη νεραντζια μας)
1200 ζαχαρη
2,5 ποτηρια νερο
μια πρεζα αλατι
χυμο απο μισο λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε για 15 λ τα νεραντζακια ,τα στραγγιζουμε και τα βαζουμε σε κρυο νερο
Μολις κρυωσουν βγαζουμε το κεντρο με ενα καλαμακι του καφε.
Κατοπιν τα βραζουμε αλλα 3 νερα απο 7-8 λ τη φορα.
Αν θελουμε πρασινο χρωμα,βαζουμε μια πρεζα γαλαζοπετρα στο τελευταιο νερο για 5 λ
Τα ξεπλενουμε καλα και τα βαζουμε για 5-7 μερες σε κρυο νερο που το αλλαζουμε πρωι βραδυ…και δοκιμαζουμε μεχρι να ξεπικρισουν εντελως( αυτο ειναι το μυστικο “”καλο ξεπικρισμα””)
Μετα βραζουμε τη ζαχαρη με το νερο και το αλατι για 5 λ ριχνουμε τα νεραντζακια,και βραζουμε αλλα 5 λ περιπου.
Τα αφηνουμε για 12 ωρες και ξαναδενουμε το γλυκο μου. Στο τελος,ριχνουμε το χυμο λεμονι και μολις κρυωσουν τα μαζευουμε σε γυαλινα βαζα
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.