Συνταγές
Σουβλάκια με μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λαδι με τηγανιτές πατατες – Υγιεινό ελαφρύ δείπνο!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 καρότο
3 πατάτες
2 κρεμμύδι;
2 μεγάλες πιπεριες Φλώρινης
1 πιπερια πρασινη
Αλάτι, πιπέρι,
1 κγ παπρικα γλυκιά
1 κγ σκόνη σκόρδο
1 κσ ρίγανη
Περίπου μισό πακετακι γαλέτα
Εκτέλεση:
Βραζουμε λίγο τις πατατες και τα καρότα και μετά τα σουρωνουμε και τα πολτοποιουμε
Αλέθουμε όλα τα υπολοιπα λαχανικά στο μπλέντερ όχι όμως να λιώσουν κ μετά τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη κ ρίχνουμε κ τα υπόλοιπα υλικά!
Πλάθουμε σε μπιφτέκια κ τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 για 40 περίπου λεπτά !
Για τα σουβλάκια παιρνουμε πιτουλες, τηγανίζουμε πατατες, κόβουμε ντομάτα κ κρεμμυδι, κέτσαπ, μουσταρδα κ συναρμολογουμε
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Πιτούλες για σουβλάκια ή και για τυριά, αφράτες νόστιμες σπιτικές
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 μλ χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
150 μλ λάδι,εγώ έβαλα ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί ζύμωμα να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.Αφήνουμε μία ωρίτσα να διπλασιαστεί σε όγκο και κόβουμε μπαλάκια των εκατό με εκατόν είκοσι γραμμαρίων.
Βγαίνουν δέκα με έντεκα πιτούλες.Ανοίγουμε με το χέρι σε στρογγυλό φύλλο και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Κάθε φορά βάζουμε με το πινέλο λίγο λαδάκι και μετά το ζυμαράκι μας.
Την γυρνάμε όταν δούμε και κάνει φούσκες.Όταν την γυρίσουμε την πατάμε με σπάτουλα παντού και την αλοίφουμε ίσα ίσα λαδάκι που έχει πάνω το πινέλο μας.
Κάθε πλευρά θέλει περίπου δύο λεπτάκια και σε αυτό το διάστημα ανοίγουμε το επόμενο ζυμαράκι μας.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.