Συνταγές
Μπριάμ στη γάστρα με μπιφτέκια! Ωραιότατο, νοστιμότατο φαγητό..
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το μπριαμ :
4 πατάτες κομμένες κυδωνατες, στα τέσσερα ή στρογγυλές
Κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια, 2 πιπεριές, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ χυμό λεμόνι, μισή κούπα τσαγιού χυμό ντομάτας, 1 φλιτζάνι του ελληνικού λάδι, αλάτι, ρίγανη, 2κουπες τσαγιού νερό, 2 μελιτζάνες φλασκες κομμένες στα τέσσερα
Για τα μπιφτέκια :
600γρ μοσχαρίσιο κιμά, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 6φρυγανιές τριμμενες στο μουλτι, 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ χυμό λεμόνι μέσα στο χυμό διαλύουμε 1κοφτο κγλ σόδα, αλάτι, ρίγανη, δυόσμο ξερό τριμμένο, 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λάδι, 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου (εγώ ζυμωσα το κιμά από το βράδυ! Γίνονται τα μπιφτέκια πιο αφρατα έτσι!)
τα προσθέτουμε πάνω από τα λαχανικά μας και ψήνουμε το φαγητό μας στη γάστρα για μια ώρα περίπου στον αέρα!
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Ξεχωριστά ροξάκια σκέτο όνειρο
Η Φωτογραφία είναι από κ. Martha Mmtzid Mpack – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Λευκή ζύμη :
350 γρ αλεύρι γοχ
100 γρ ινδοκαρυδο
100ml σπορέλαιο
180 ml γάλα
1 αυγο
4 γρ ξηρή μαγιά
20 γρ ζάχαρη
Σκουρη ζύμη :
το ίδιο συν δύο κουταλιές κακάο
(Εμένα μου πήρε λίγο παραπάνω αλεύρι)
Σιροπι :
500 γρ ζάχαρη 2 βανίλιες 500ml νερό χυμό από μισό λεμόνι και φλουδα
ένα μικρό ξυλαρακι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε τη μαγιά
Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη,την κανέλα, αυγό. Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι με το ινδοκαρυδο, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Έπειτα τα σιροπιάζουμε ζεστά.
Αν τα θέλουμε πιο τραγανά, ρίχνουμε κρύο σιρόπι σε ζεστά ροξ.
Η Φωτογραφία είναι από κ. Martha Mmtzid Mpack – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.