Συνταγές
Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες – Υπέροχο αγαπημένο και νόστιμο φαγητό…
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Μανου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια
750 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο.500 γρ μοσχάρι 250 χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο χωρίς την Κόρα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ κέτσαπ
1 αυγό
1 κ.σ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ και ζυμώνω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας! Βάζω μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα ταψάκι κόβω πατάτες αλάτι πιπέρι ρίγανη θρουμπι μουσταρδα και ανακατευω καλα .Επάνω βάζω τα μπιφτέκια!! Στο σέικερ χτυπάω 1 ποτήρι λάδι τον χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
το ρίχνω πάνω από τις πατάτες .Βάζω και 1.5 ποτήρι νερό και ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Μανου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμη γαλλική γεμιστή μπαγκέτα στο φούρνο.
Υλικά
1 μπαγκέτα
200 γρ. τριμμένο τυρί [γραβιέρα, τσένταρ]
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 φέτες ζαμπόν [χοιρινό ή γαλοπούλας]
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. μαγιονέζα
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Σε ένα μπολ βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. [*]
Κόβετε τη μπαγκέτα σε 4 ισομερή κομμάτια και μετά τα ανοίγετε οριζοντίως.
Γεμίζετε το κάθε κομμάτι μπαγκέτας το μείγμα ντομάτας τυριού και ζαμπόν και το κλείνετε.
Βάζετε τα 4 κομμάτια σε βουτυρωμένο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο, τα σκεπάζετε με τις φέτες τυριού τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.
[*] Εναλλακτικά προσθέστε στο μείγμα της ντομάτας της 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες.
Διαφήμιση
Με την εγγύηση επιτυχίας του sintayes.gr