Πιτες
Μυρωδάτη Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο. Χορταστική και νόστιμη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή για μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο, με γεύση που πραγματικά την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες! Παίρνει τον χρόνο της για να γίνει, αλλά το αποτέλεσμα σας αποζημιώνει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
3 ή καί 4 μελιτζάνες
4 ή 5 πιπεριές Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
4 αυγά
300 ml. γάλα
200 ml. λάδι
1 μπέικιν πάουντερ
150 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Μαϊντανό- Άνηθο- Ρίγανη- Δυόσμο- Αλάτι- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας είναι να ψήσουμε εξωτερικά για λίγο είτε στο φούρνο είτε σε καμινέτο τις μελιτζάνες. Αφού ψηθούν καλά εξωτερικά, τις βάζουμε σε ένα ταψί και με ένα μαχαίρι και με τα χέρια μας, βγάζουμε από τις μελιτζάνες τη φλούδα τους.
Κόβουμε σε ψιλές φέτες τα φρέσκα κρεμμύδια , τον μαιντανό τον άνιθο, και προαιρετικά πιπεριές Φλωρίνης σε σχήμα κύβων. Συνεχίζουμε, κόβοντας τις μελιτζάνες σε σχήμα κύβων.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις κομμένες μελιτζάνες, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τον μαϊντανό, τον άνηθο, δυόσμο, λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά αυτά τα υλικά με ένα μεγάλο κουτάλι.
Σπάζουμε σε ένα άλλο μπολ 4 αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε με το αναδευτήρι. Καθώς χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε στο μπολ το ελαιόλαδο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και το μπέηκιν πάουντερ. Ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου να φτιάξουμε τη ζύμη μας.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την ανακατεύουμε λίγο ακόμη με τη μαρίζ ή με άλλο σκεύος.
Στο μπολ με τις μελιτζάνες, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη ζύμη στο μπωλ με τις μελιτζάνες, και ανακατεύουμε καλά έως ότου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μίγμα και το απλώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα όλη την πίτα με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου η πίτα να ροδίσει. Μπορούμε να ελέγξουμε το καλό ψήσιμο βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στην πίτα.
Μετά και από το ψήσιμο, η μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη για σερβίρισμα και κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλή απόλαυση!
Δες την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Εάν σου άρεσε αυτή η συνταγή, εδώ θα βρεις μερικές ακόμα ιδέες για μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο!