Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να ετοιμάσεις το αγαπημένο πιάτο από την Ανατολή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 7-8 κλωνιά μαιντανό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
  • λίγο νερό
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1.Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.

2.Λίγο λίγο ρίχνετε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.

Διαφήμιση

3.Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

4.Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.

5.Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :foodmaniacs

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΔροσερό σοκολατένιο γλυκό με όρεο που θα σας γλυκάνει για τα καλά!
Επόμενο άρθροΡοδακινόπιτα, το κάτι άλλο!