Σαλατες
Δοκιμάστε την δικιά σας ρωσσική σαλάτα για τα κρεατικά σας ή βάλτε την μέσα σε σάντουιτς
Υπέροχη, δροσερή και εύκολη σαλάτα – ρωσσική σαλάτα …όλο χρώμα και γεύση!!!
H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
10 μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
5 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κύβους
6 αυγά βρασμένα και κομμένα σε κύβους
1 παριζάκι κομμένο σε κύβους (330gr)
200gr. αγγουράκι τουρσί
400gr. αρακάς σε κονσέρβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
475gr. μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τις πατάτες, τα καρότα, το παριζάκι, τον αρακά, το αγγουράκι τουρσί και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Συνεχίζουμε με τα αυγά και τέλος τη μαγιονέζα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “ρωσσική σαλάτα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Εναλλακτικό Τζατζίκι με παντζάρι ή Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι
Μια πολύ εύκολη συνταγή για τζατζίκι παντζαριού. Μια συνταγή που εδώ αντικαθιστούμε το συνηθισμένο αγγούρι με παντζάρι για ένα πολύχρωμο, γευστικότατο τζατζίκι. Δοκιμάστε το!!
Υλικά
2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό
2 μέτρια ωμά παντζαρια ή προβρασμένα (εγώ προτιμώ να ειναι ωμά)
2-4 σκ. σκόρδο ψιλοτριμμένο (ανάλογα ποσο δυνατό το θέλετε)
αλάτι κατά βούληση
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 -3 κ.σ. ξύδι
5 -6 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
ηλιοσπορο ή κολοκυθοσπορο
λίγο αγουρέλαιο
Εκτέλεση
Για το τζατζίκι με παντζάρια, πρώτα καθαρίζουμε με γάντια και τρίβουμε το παντζάρι σε ψιλό τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το ξύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ανάλογα με το πόσο κόκκινα είναι τα παντζάρια σας διαφέρει και η ένταση του χρώματος. Δηλ. το ωμό παντζάρι δίνει έντονο ροζ χρώμα στο τζατζίκι με παντζάρι, ενώ το βρασμένο δίνει πιο απαλό.