Συνταγές
Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι ..!!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικα για γαλακτομπουρεκο
1/2 κιλο φυλλο κανταϊφι λιτρο γαλα φρεσκο
1 κουπα σιμιγδαλι χοντρο
100 gr κορν φλαουερ
6 αυγα
3 κσ βουτυρο φρεσκο
1 κουπα ζαχαρη
1 μπαστουνακι φρεσκια βανιλια ή 2 καψουλες
4 κσ βουτυρο φρεσκο για τα φυλλα
Σιροπι
4 κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
Εκτελεση
Φτιαχνουμε το σιροπι στην αρχη για να κρυωσει. Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε τα υλικα του σιροπιου και το βραζουμε 5 λεπτα απο την ωρα που θα παρει βραση.
Απο το 1 λιτρο γαλα κραταμε τα 250 ml και το υπολοιπο το βαζουμε σε μετρια φωτια να βρασει μαζι με το βουτυρο. Το γαλα που κρατησαμε το βαζουμε στο μουλτι μαζι με το σιμιγδαλι, τη ζαχαρη, τα αυγα, τους σπορους απο την βανιλια ή τις καψουλες και το κορν φλαουερ. Τα χτυπαμε πολυ καλα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Μολις παρει βραση το γαλα ριχνουμε το μιγμα του μουλτι και ανακατευουμε με μια ξυλινη κουταλα μεχρι να γινει παχυρευστη κρεμα.
Βουτυρωνουμε ενα ταψακι και βαζουμε το μισο φυλλο, αφου το εχουμε μαδησει. Το βαζουμε στο φουρνο στον αερα στους 180c 10 λεπτα να ροδισει λιγο.
Το βγαζουμε και απλωνουμε την κρεμα, και απο πανω το υπολοιπο φυλλο. Πασπαλιζουμε με το βουτυρο και το ψηνουμε στον αερα και κατω αντισταση μεχρι να ροδισει ομορφα.
Το σιροπιαζουμε με το κρυο σιροπι και το αφηνουμε 1/2 ωριτσα περιπου να το ρουφηξει
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.