Υλικά
300 γρ. αλεύρι
4 μικρά αυγά
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα
40 ml γλυκό κρασί
Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε τα αυγά εκεί, χτυπάμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια ή με ένα μίξερ.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 3 κομμάτια, σχηματίζουμε μακρόστενα φραντζολάκια (γύρω στα 5 εκ. πάχος ή και παχύτερα αν θέλουμε) και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα.
4. Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ύστερα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά, με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε διαγώνια σε φέτες πάχους 1-2 εκ. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με ένα μικρό ποτήρι γλυκό κρασί για βούτημα ή με καφέ. Διατηρούνται για πολύ καιρό σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.