Συνταγές
Νόστιμο κοτόπουλο με λαχανικά και σάλτσα μελιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι περασμένο στο μουλτι
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη μαζί με το κρεμμύδι στο μουλτί
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια μικρά και μακρόστενα
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος φυτική
Μισή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
Μισή πιπεριά πράσινη και κίτρινη σε κύβους
Ένα κολοκυθάκι μικρό σε κύβους
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Επιπλέον για σερβίρισμα ρύζι πασματι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, το αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5′ λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και ροδίσει καλά απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε και τις πιπεριές, το κολοκύθακι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 5′ λεπτά με κλειστό το καπάκι.
Κατόπιν προσθέτετουμε το μέλι, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά απαλά. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστο το τηγάνι, για 5′ λεπτα περίπου η μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Τώρα προσθέτουμε λίγο μαϊντανό στο κοτόπουλο.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σερβίρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος με το κοτόπουλο δίπλα και το πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα τριμμένη.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.