Ορεκτικα
Αξεπέραστα τυροψωμάκια με την πιο εύκολη ζύμη σαν βαμβάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η πιο εύκολη ζύμη για τυροψωμάκια που θα σας λύσει τα χέρια .
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
800 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
140 γρ. νερό χλιαρό
340 γρ. γάλα χλιαρό
1 κόφτη κουταλιά αλάτι
35 γρ. ζάχαρη
1 φάκελο μαγιά ξηρή
80 γρ. βούτυρο μαλακό (τύπου λούπακ) ή ότι έχετε.
ψήσιμο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον κάδο τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, τη βάζουμε σε ένα μπωλ, την σκεπάζουμε και την βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη από το μπωλ και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλα και βάζουμε προαιρετικά τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με λίγο γάλα ή αυγό και πινέλο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά.
Για περισσότερες συνταγές με “τυροψωμάκια ” μπες ΕΔΩ !
Δες αναλυτικά όλη την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο για να εκτελέσεις και εσύ την πιο νόστιμη συνταγή :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού