Συνταγές
Μία εύκολη τούρτα αμυγδάλου για να την φτιάχνεις με την πρώτη ευκαιρία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζ τσαγ ζάχαρη
1/2 φλιτζ τσάγ χλιαρό γάλα ή νερό
1/2 φλιτζ ηλιέλαιο
Λείπουν 2 δάχτυλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανιλια
1 κουπ φιλέ αμύγδαλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι η λεμόνι
Για την γέμιση
σαντιγί
2 κουτ σούπας άχνη
για την επιφάνεια
3 κουτ σούπας μέλι
Εκτέλεση
Πρώτα χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές, για 3΄-4΄. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3,΄ μέχρι να στέκεται η σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν , προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε λίγο κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σε μια φόρμα κέικ αποσπώμενη βάζουμε χαρτί ψησίματος στην βάση και ρίχνουμε τον χυλό του κέικ, κουνάμε λίγο την φόρμα για να στρώσουμε τον χυλό μας και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου την επιφάνεια και ψήνουμε για 40′ σε προθερμασμένο φούρνο 180 c.
Βγάζουμε από τον φούρνο ξεκουμπώνουμε την φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα κόβουμε το κέικ στην μέση . Βάζουμε το κάτω τμήμα ξανά στην φόρμα και τοποθετούμε την σαντιγί. Κατόπιν το επάνω μέρος το κόβουμε σε 8 κομμάτια και τα τοποθετούμε το εάν δίπλα στο άλλο. Ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι το ρίχνουμε στην επιφάνεια της τούρτας. Μπορούμε αντί για σαντιγί να βάλουμε και κρέμα βανίλιας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”