Συνταγές
Αξεπέραστη συνταγή για ψωμί λαδιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μπαχάρι και κανέλα.”
Από εμφάνιση αυτό το σπιτικό ψωμί είναι ένα έργο τέχνης.
Υλικά
1 φλιτζάνι (240 μλ.) χλιαρό γάλα
1 φλιτζάνι (240 μλ.) χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι (240 μλ.) ηλιέλαιο
1,5 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ.αλατι
7 γραμμάρια ξερή μαγιά
6 φλιτζάνι (840-900 γραμμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ασπράδι (ό κρόκος για αλοιφομα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι,το αλάτι και ανακατεύουμε καλά , ανακατευουμε καλά και κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τή μαγιά.Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε γάλα, νερό, ηλιέλαιο , ασπράδι και ζάχαρη . Προσθέτουμε στο λεκάνη και ανακατευουμε με ξύλινη κουτάλα όσο μπορουμε και μαζεύουμε σέ μπάλα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα περίπου.Μετα ανοίγουμε ένα ορθογώνιο φύλλο αλοιφουμε με μία κουτάλα ηλιέλαιο και στρίβουμε σέ ρόλο και μεταφέρουμε σε ένα ταψί 28 εκ. σχηματίζουμε ένα κόβουμε σε16 φέτες αφήνοντας 1,5 εκ.ακοπο προς το κέντρο όπως δείχνει η φωτογραφία.
Όταν τελειώσουμε σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με μια κουταλιά της σούπας γάλα, πασπαλιζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και στους 180 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά.
Το έτοιμο ψωμί σκεπαζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μπαχάρι και κανέλα.”