Συνταγές
Έτοιμα τα νοστιμότατα κουλουράκια κανέλλας με αλεύρι ολικής και στέβια για τον καφέ μας ότι πρέπει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το μέτρο είναι το ίδιο, 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο, 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του, 3 κτσ. στέβια κρυσταλλική, 1 κτγ. σόδα μαγειρική, 2 κτγ. κανέλλα κευλάνης, 1 κτγ. κοφτό γαρύφαλλο σκόνη, 1 μπέικιν, 1 βανίλια, 700 γρ. αλεύρι ολικής.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την στέβια, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει την σόδα, ανακατεύω, προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε λίγο- λίγο το αλεύρι, ζυμώνω ελαφρώς, εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο χλιαρό νερό, όταν ξεκολλάει η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια, τα ρολάρω στο σουσάμι.
Τα τοποθετούμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω στις αντιστάσεις και αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για θαυμάσια μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας με πολύ λίγα υλικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού κανονικό λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 κτγ. μαγειρική σόδα
2 κτγ. κανέλα
1 κτγ. γαρύφαλλο
Αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο πάρει, περίπου 800-850 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτόν την μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850 γρ.
Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι ή σε κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει επάνω, τα κάνουμε στρογγυλά ή μακρόστενα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”