Συνταγές
Συνταγή για λαχταριστή τάρτα μήλου – τραγανή και ζουμερή ταυτόχρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Βασω Πρεκα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για τη βάση
250 γρ. αλεύρι μαλακό, 50 γρ. άχνη, 130 γρ. βούτυρο, 1 πρέζα αλάτι και 1 αυγό, τα πλάθουμε όλα μαζί το βούτυρο παγωμένο.
Φτιάχνουμε μια ωραία ζύμη να μην κολλάει, τώρα αυτό θα το δείτε με το μάτι γιατί εγώ χρειάστηκε να ρίξω και δύο δάχτυλα νεράκι.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο.
Κόβουμε 6 μήλα γλυκά και ένα ξινόμηλο αλλιώς χυμό ενός λεμονιού, και κανέλα, μετά βάζουμε σε ένα τηγάνι 200 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. βούτυρο, 50 γρ. κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα μέσα, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη, την ανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος του ταψιού, και το βάζουμε από πάνω από το μίγμα το τρυπάμε καλά και το βάζουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 3 τέταρτα.
Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Η συνταγή είναι από Βασω Πρεκα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!