Συνταγές
Απολαύστε την πιο νόστιμη και αφράτη μηλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 200 γρ. ζάχαρη, 1 φακελάκι μπέικιν, μια πρέζα αλάτι, 4 αυγά, 200 ml. λάδι ελαφρύ, 50 ml. γάλα φρέσκο, 4 μήλα, 2 κτγ. κανέλα, 1/4 κτγ. γαρύφαλλο, 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε τα 3 σε κυβάκια και το 1 σε φετάκια! Τα βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι.
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, τα αυγά, το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ! Ρίχνουμε λίγο – λίγο το γάλα.
Θέλουμε μίγμα λίγο ποιο σφιχτό από ότι του κέικ! Ρίχνουμε μέσα τα 3 μήλα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (28) ρίχνουμε το μίγμα, το ισιώνουμε και πάνω βάζουμε το φετάκια.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα, φυσικά ανάλογα τον φούρνο! Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα.
Σερβίρουμε με άχνη! Για φαγητό ότι έμεινε από χθές!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιάξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς.