Συνταγές
Για να φτιάξουμε το τέλειο γλυκό κουταλιού κυδώνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κυδώνια (ζυγισμένα καθαρισμένα και κομμένα)
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 βανίλια
χυμό λεμονιού
1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα (δεν έβαλα αυτη τη φορά)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αφού πλύναμε και καθαρίσαμε καλά τα κυδώνια, τα κόβουμε σε φέτες και μετά σε μικρότερα κομμάτια της αρεσκείας μας!
Στο διάστημα αυτό τα ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη με χυμό 2 λεμονιών.
Όταν τελειώσουμε, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε στρώματα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τα περιχύνουμε με το νερό , βάζουμε και την κανέλα και τα βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία να βράσουν.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή τη θερμοκρασία.
Αν δημιουργηθεί αφρός, τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι. Ειναι προτιμότερο να δέσουμε το γλυκό μας σε δυο φάσεις, οπότε το αποσύρουμε από το μάτι σε 20 λεπτά και τελειώνουμε το δέσιμό του την επόμενη μέρα.
Λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε τη βανίλια και χυμό μισού ζουμερού λεμονιού
*Δεν χρειάζεται λέει, να τα τρίβουμε με λεμόνι η να τα βουτάμε στο νερό (γιατί το απορροφούν κιόλας και χάνουν από τη γεύση τους) . Μη φοβόμαστε που μαυρίζουν, γιατί με το βράσιμο ξεμαυρίζουν!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!