Συνταγές
Μια μηλόπιτα αφράτη και ζουμερή που μοσχοβολάει κανέλα μέχρι έξω
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε 5 μήλα και τα κόβουμε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 4 κτσ. ζάχαρη σκούρα, 2 κτσ. βούτυρο, λίγη κανέλα και λίγο κονιάκ. Αφήνουμε μέχρι να πιουν λίγο τα υγρά.
Χτυπάμε 4 αυγά με μια κούπα ζάχαρη και 4 βανίλιες. Προσθέτουμε 1 κούπα σπορέλαιο 1 φλ.τσ. γάλα, 1 μπέικιν και 3 κούπες αλεύρι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 32 νο.
Ρίχνουμε το κέικ και από πάνω κουταλιά- κουταλιά τα μήλα. Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και αμυγδαλάκι πραλίνα.
Ψήνουμε 50 λεπτά 180 βαθμούς στον αέρα.
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Αγαπημένη νηστίσιμη μηλόπιτα τριφτή – μπορούμε να την φτιάξουμε πολύ εύκολα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστίνα Χαραλαμπίδου-SYNTAGES ME AGAPI”
Υλικά:
Για τη ζύμη:
-1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ
-1 βιτάμ (250 γραμ.)
-1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-1 βανίλια
-1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ (εγώ βάζω τσιπουράκι του πατέρα μου)
Για τη γέμιση:
-5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη κρεμμυδιού
-1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-1 κτγ. κανέλα
-1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά της ζύμης. Τα ζυμώνουμε και τα χωρίζουμε σε δύο μπάλες.
Τις βάζουμε στην κατάψυξη και όταν παγώσουν, παίρνουμε τη μια μπάλα, την περνάμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Στα τριμμένα μήλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε. Αυτό το μείγμα το απλώνουμε επάνω στη ζύμη που είναι στο ταψί.
Τέλος, περνάμε και τη δεύτερη μπάλα της ζύμης απο τον τρίφτη και καλύπτουμε με αυτή το μείγμα των μήλων. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο (175 βαθμούς) για 45-50 λεπτά περίπου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστίνα Χαραλαμπίδου-SYNTAGES ME AGAPI”