Συνταγές
Μπουκιά και απόλαυση – Μαμαδίστικο, πεντανόστιμο ιμάμ μπαϊλντί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-2 κιλά μελιτζάνες
-5 – 6 ντομάτες
-10 κρεμμύδια
-6 – 7 σκελίδες σκόρδο
-2 φύλλα δάφνης
-5 κόκκους μπαχάρι
-λίγο μαϊντανό
-αλάτι
-πιπέρι
-ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τις μελιτζάνες κόβω το κοτσάνι και βγάζω λίγο τη φλούδα σε λωρίδες .
Κάνω μια σχισμή τις βάζω σε λεκάνη με νερό και αλάτι και τις αφήνω μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.
Τις βγάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζω ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζω και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σωτάρω τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια με το λάδι να μαραθούν και να γυαλίσουν, ρίχνω το σκόρδο, το μπαχάρι και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, τη Δάφνη και αφήνω να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά.
Μόλις το κατέβασα έριξα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Με δυο πιρούνια άνοιξα τις μελιτζάνες και τις γέμισα με τα κρεμμυδάκια, η γέμιση που περίσσεψε την έβαλα ανάμεσα, επάνω έβαλα λεπτό κομμένες φετούλες ντομάτας και πασπάλισα λίγη φρυγανιά, έψησα στους 230 βαθμούς μέχρι να μελώσει .
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!