Συνταγές
Ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου μόνο με 4 υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 & 1/2 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, με το γάλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού για 2 λεπτά.
Στο multi χτυπάω τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμματα.
Στο υλικό με το γιαούρτι ρίχνουμε τριμμένα μπισκότα (1/2 πακέτο) και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα ποτήρι… ρίχνουμε με την σειρά… τριμμένα μπισκότα, υλικό με γιαούρτι, μπισκότα τριμμένα, υλικό με γιαούρτι και από πάνω λίγα τριμμένα μπισκότα πάλι.
Μπορούμε από πάνω να βάλουμε ξύσμα λεμονιού ή μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού ή τριμμένα αμύγδαλα…
Και στο ψυγείο….
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή ..
Πάμε να φτιάξουμε ένα εξαιρετικό cheesecake με πλούσια γεύση σοκολάτας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nikolas Tzanakakis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πάμε να το φτιάξουμε Βάση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα digestive 250gr.σε moulti. Λιώνετε το βούτυρο 100 γρ. και το ανακατεύετε με τα μπισκότα. Στρώνετε το μίγμα σε ένα τσέρκι 24εκ. (στο οποίο έχετε απλώσει μία λαδόκολλα) και πιέζετε ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Αφού τελειώσετε, τοποθετείτε το τσέρκι μέσα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Kρέμα:
Χτυπάτε στο μίξερ απαλά τυρί κρέμα 600 γρ. την κρέμα γάλακτος 200γρ. και τη ζάχαρη άχνη 120γρ. Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή με ένα κουτάλι γεμίζετε το τσέρκι και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Διακόσμηση:
Λιώνετε τα 2 είδη σοκολάτας κουβέρτα 200γρ. και γάλακτος 100γρ. σε μπεν μαρί. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και έπειτα το περιχύνετε πάνω στο cheesecake. Παγώνουμε σε ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και σερβίρω αφού έχω διακοσμήσει προηγουμένως με φρούτα του δάσους
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nikolas Tzanakakis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”