Συνταγές
Αγαπημένο κ νόστιμο φαγάκι – τέλειοι λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, με τέλειο μπόλικο αυγόλεμονο.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 λάχανο μεγάλο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό, ένα κύβο
ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλάτι βράζουμε το λάχανο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, φτιάξουμε τους λαχανοντολμάδες και τα τοποθετούμε πάνω σε μία στρώση με τα μικρά φύλα και τα κοτσάνια από άνηθο, μαϊντανό στην κατσαρόλα σκεπάζουμε με φύλα.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ζεστό νερό με το κύβο , τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω και το σκεπάζουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρεύουν και να έχει μένει λίγο ζουμί. Με προσοχή αφεθούμε το ζουμί και με 2 κρόκους αβγών, 1 κσ νισεστε και χυμό, ξύσμα από ένα λεμόνι
φτιάχνουμε αυγολέμονο και το προσφέρουμε στη κατσαρόλα, το κουνάμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει κρέμα.
Σερβίρουμε με λίγο άνηθο φρέσκο και μπόυκοβο.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.