Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό!! τύλιγουμε λαχανοντολμάδες και στο τάπερ για κατάψυξη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα μεγάλο λάχανο αφράτο.
1 κιλ.κυμά μοσχάρι.
1κιλ χοιρινό
Αλάτι
Πιπέρι
Κόλιανδρο
1ματσάκι μαϊντανό
1ματσακι δυόσμο
1ματσακι άνηθο
2 κρεμμύδια παλαιά.Ενα φλιτζάνι ρύζι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το λάχανο, απο τα χοντρά φύλλα και βγάζουμε με ενα μαχαίρι το κοτσάνι.και το βράζούμε , όχι πολύ όταν βλέπουμε τα εξωτερικά φύλλα να αλλάζουν χρώμα τα αφαιρούμε, έτσι για να μπορεί να βράσουν .Ανακατέβουμε όλα τα άλλα υλικά, αφού ψιλοκόψουμε.
Βάζουμε και λίγο λάδι όπως τα ζυμώνουμε. Παίρνουμε τα φύλλα, και αφού βγάλουμε το κεντρικό κοτσάνι το χωρίζουμε στα δύο και τυλίγουμετους ντολμάδες.
Αραδιάζούμε στο πάτω της κατσαρόλας τα χοντρά κοτσάνια και ένα από τα εξωτερικά φύλλα για να μην κολλήσουν η Λαχανοντολμάδες βάζούμε ένα πιάτο επάνω και βάζούμε νερό μέχρι σκεπάσει το πιάτο τους βράζούμε σε σιγανή φωτιά μία ώρα.
Αν χρειαστεί δοκιμάζούμε και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για κάνε τέταρτο ακόμα.
Προσπαθούμε να έχούμε ζουμί για να μπορέσούμε να κάνούμε το αυγολέμονο, η αν κάνούμε μπεσαμέλ την κάνω χωριστά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.