Συνταγές
Υπέροχη και λαχταριστή πάστα ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 6 ΑΥΓΑ ,6 Κ.Σ ΑΛΕΥΡΙ ,4 Κ.Σ ΚΑΚΑΟ ,4 Κ.Σ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ,1 ΒΑΝΙΛΙΑ, 2 Κ.ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΣΙΡΟΠΙ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ (ΚΡΕΜΑ) 2 ΜΟΡΦΑΤ ΤΣΙΓΚΙΝΟ ΚΟΥΤΙ ,1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ 1 ΒΑΝΙΛΙΑ ΓΚΑΝΑΖ, 1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΕ 120 ΓΡ ΓΑΛΑ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΈΝΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 10 ‘
ΣΙΡΟΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ ΖΕΣΤΕΝΩ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Η ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΛΙΓΩ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΆΖΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για θαυμάσιο, απολαυστικό προφιτερόλ ταψιού
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΗ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ βανιλιας μεγαλα ποτισμένα με γαλα και ποτο
την κρέμα
1500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
1 ποτήρι αλεύρι
1 κουτί κακάο
2,5 ποτήρια ζάχαρη
ΑΠΑΝΩ
1 κουτί φυτική σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 500 γραμμάρια γάλα (όχι να βράσει). Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη.
Κατόπιν προσθέτουμε (αφού κοσκινίσουμε) το αλεύρι και το κακάο. Το μίγμα αυτό το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα που έχουμε ζεστάνει και ανακατεύουμε για ένα τέταρτο περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα μας σκεπάζουμε με μεμβράνη κι όταν κρυώσει λίγο απλώνουμε πάνω στα μπισκοτα τα οποια εστρωσα ολόκληρα οχι τριμμενα και βουτώντας τα στο γαλα με το ποτο.
Για την σαντιγύ χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική σαντιγί με το ζαχαρούχο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”