Συνταγές
Μιαμ μιαμ φανταστικό το γεύμα μας σήμερα – γαριδομακαρονάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Christina Christos Konstantinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε ένα πακέτο μακαρόνια (500γρ). Σε ένα βαθύ τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι.
Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας και την τσιγαρίζουμε κι αυτήν λιγάκι
ρίχνουμε τις κατεψυγμένες γαρίδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει στο ζουμί του. Δεν προσθέτω νερό, γιατί οι γαρίδες αφήνουν νερό στη σάλτσα όταν ξεπαγώνουν.
Όταν δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε καλά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Christina Christos Konstantinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Έχει τα πάντα! Πηλιορείτικο σπετζοφάι με μακαρονάδα – πλούσια υλικά γεμάτο χρώματα και αρώματα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 κιλό μακαρόνια ολικής
1/2 κιλό λουκάνικο χωριάτικο με πράσο
1 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες
1 μεγάλο κρεμυδι
2-3 σκελίδες σκορδο
Βασιλικός, λάδι, αλατοπίπερο
1 κουταλια σούπας βούτυρο γάλακτος
Τυρί τριμμένο ρεγκατο
3-4 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
Για το σπετζοφαι
Τσιγαριζουμε ελαφρά το κρεμυδι, το σκορδο, το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες, και τις ντομάτες στον τρίφτη
Αλατοπιπερωνουμε λίγο, γιατί τα λουκάνικα είναι αλμυρά
Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πιπεριές
Τα μακαρόνια τα βράζουμε κανονικά και ανακατεύουμε το βούτυρο
Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο
Οι πιπεριές και τα ντοματίνια είναι από το δικό μου μποστανακι, και τα κόψανε μικρά χεράκια, γι’ αυτό είναι πιο νοστιμα!!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.