Φαγητα
Φτιάξε μουσακά σε χρόνο ρεκόρ, με τόσο ελαφριά μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπέροχη , γρήγορη, εύκολη και υγειινή συνταγή για μουσακά που πρέπει να τον φτιάξεις οπωσδήποτε..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο μαγειρεμένο χωρίς λάδι μόνο με σάλτσα κρεμύδι και μπαχαρικά
κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
για την μπεσαμέλ
800 γρ. γάλα κρύο
1 αυγό
λίγο αλάτι
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές κορν φλάουρ
λίγο τριμμένο τυρί
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
Τις βάζουμε σε ταψί σιλικόνης ή σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με αλάτι, λάδι και τις ψήνουμε για λίγο στο φούρνο στον αέρα.
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το κρύο γάλα, το αυγό, το αλάτι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρινα πήξει ελαφρώς και η κρέμα είναι έτοιμη.
Σε ένα ταψί, κάνουμε μία στρώση πατάτες και μία από τις μελιτζάνες σταυρωτά. Προσθέτουμε ποσότητα κιμά και τον απλώνουμε.
Πάνω από τον κιμά κάνουμε μία στρώση από τις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και απλώνουμε την κρέμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.
Ο πιο εύκολος κ υγιεινός μουσακάς που έχεις δει:
Φτιάξε τον δικό σου μουσακά χωρίς τύψεις!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού