Συνταγές
Φανταστικός μουσακάς καλοφτιαγμενος λαχταριστός και φυσικά πεντανόστιμος με τόσο ωραία υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά 3 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες,τις καθάριζουμε απέξω,τις κοβουμε στρογγυλές φέτες,τις βαζουμε στο νερό να ξεπικρισουν.
Πλένουμε 3 μεγάλα κολοκύθια τα βαζουμε να στραγγίσουν.
Καθάριζουμε 3 μεγάλες πατάτες,τις κοβουμε στρογγυλές φέτες και αυτές.
Όλα αυτά τα τηγάνιζουμε σε ελαιόλαδο, και τα αλατισουμε ,και τα βαζουμε σε μια μεγάλη πιατέλά με μπόλικο χαρτί κουζίνας,να στραγγίσουν τα λάδια.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο,τον βαζουμε στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο τον τσιγάρα με 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τον σβηνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί.
Πρόσθετουμε ,2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη,1 κ γλ πελτέ, 1 ξυλάκι κανέλας,2 μπαχαρια, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι , και όταν ήταν ψημένος τριβουμε μαύρο πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Βαζουμε στην κατσαρόλα 3 κσ φυτινη και 1 κσ ελαιόλαδο να κάψει, πρόσθετουμε 7 κσ αλεύρι , και ανεκατεβουμε γρήγορα να μην σβολιασει.
Στην συνέχεια βαζουμε 1 λίτρο φρέσκο γάλα αμέσως 3 αυγά χτυπημένα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι,1 χούφτα τριμμένο κίτρινο τυρί, χαμήλωσουμε την φωτιά , και ανεκατευουμε γρήγορα, μέχρι να πήξει.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σένα μέτριο ταψί, βαζουμε μια λεπτή στρώση τριμμένη φρυγανιά, μια στρώση πατάτες,μια στρώση μελιτζάνες, μια στρώση κολοκυθάκια, και μια στρώση κιμα, μπόλικο κίτρινο τυρί. Και ξανά τα ίδια για άλλη μια φορά. Και στο τέλος την μπεσαμέλ.
Το ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.