Συνταγές
Υπέροχη παραδοσιακή γιαουρτινή από την Πελοπόνησσο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5αυγα L
1 κεσεδακι γιαουρτι 200γρμ
1 κεσεδακι βούτυρο καλό (όχι βιτάμ )
1κεσεδάκι αμυγδαλα ασπρισμενα και χοντροκομμένα στο μουλτι
2 και 1/2 κεσεδακια κοφτα σιμιγδαλι ψιλο
2 σακουλάκια βανίλια η μισό λοβό βανίλιας (τα σπόρια )
1σακουλακι μπεκεν πάουντερ
250 γρμ ζαχαρη
Εκτελεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη αρκετη ωρα με το μιξερ κατοπιν ριχνουμε τους κροκους και συνεχιζουμε το χτυπημα το γιαουρτι τις βανιλιες το σιμιγδαλι με την μαρεγγα με μια μαριζ απαλα από κάτω ορος τα επάνω να μην ξεφουσκώσει το μίγμα εναλλαξ και τελος τα αμύγδαλα
Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα ελαφριά
Ψηνουμε σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200° πανω κατω σε 30 Νο ταψι. Μετά από 30 λεπτά ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα Εγώ έψησα για 45 λεπτά
Σιροπι
4 φλυτζανες ζαχαρη ,3 1/2 νερο μια φλουδα λεμονιου για 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου
Τρυπαμε με οδοντογλυφιδα το γλυκο μολις βγει και σιροπιαζουμε
Ζεστο το γλυκο κρυο το σιρόπι
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Maria Samara– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Καπνίση Μαίρη .